Eric & the Insects

Eric & the Insects is een eerbetoon aan Eric Clapton’s legendarische band Derek & the Dominos. Met deze supergroep (1970-1971) bracht hij één album uit: Layla And Other Assorted Love Songs. Volgens kenners is dit het beste werk van Eric Clapton.

Eric & the Insects hebben maar één doel voor ogen: met veel energie en passie de muzikale hoogtepunten uit deze periode - inclusief de periode bij Cream en zijn vroege solo werk - ten gehore brengen.
Van nummers 'Got to Get Better in a Little While', 'Evil', 'Crossroads', naar de songs 'Presence of the Lord', 'Nobody Knows You When You're Down and Out' tot en met meesterwerken als 'Forever Man', 'I Shot the Sheriff', 'Sunshine of Your Love', 'White Room' en 'Layla'.

Vanaf het eerste moment dat de bandleden van Eric & the Insects bij elkaar kwamen was daar één brok muzikaliteit. Zij weten als geen ander een sfeer van vrijheid te laten voelen; geen imitaties, maar unieke eigen interpretaties wat garant staat voor een blues-rock ervaring die staat.

Bandleden

Johannes Schuitemaker-Gitaar en zang
Rob van Mook-Bas
Dennis Belmer-Drums
Wouter Rijke-Toetsen en zang

Biografie

Johannes, Rob en Dennis ontmoetten elkaar in februari 2014 tijdens hun deelname aan het ‘Bandgebeuren’ in Noorden.

Het klikte direct en muzikaal gezien smaakte dat naar meer. Na heel veel enthousiaste jam avonden met elkaar, werd in september 2018 besloten om als blues-rock band ‘Eric & the Insects’ verder te gaan. De naam van de band is niet willekeurig gekozen. Eric & the Insects is een eerbetoon aan Eric Clapton’s legendarische band Derek & the Dominos. De band wil de muzikale vrijheid en speelsheid van Derek benaderen, en heeft niet als doel om een kopie van het origineel te zijn.

Op zaterdagavond 8 juni 2019 beleefde de band hun debuut optreden als support act in Bluescafé ‘Under the Bridge’ in Alphen a/d Rijn. In het najaar op zaterdagavond 19 oktober 2019 gaf de band hun eerste volledige optreden tijdens de ‘Bock & Blues route’ in biercafé ‘de Natte’ in Alphen aan den Rijn.

In januari 2020 werd de band versterkt door Wouter op toetsen en daarmee was de bezetting compleet. De band is er klaar voor om het publiek kennis te laten maken met het fantastische werk van Derek & the Dominos!