Eric & the Insects

Eric & the Insects is een eerbetoon aan Eric Clapton’s legendarische band Derek & The Dominos, die in hun korte bestaan (1970-1971) slechts één album uitbrachten: Layla And Other Assorted Love Songs. Volgens kenners is dit feitelijk het beste werk van Eric Clapton maar naast de titelsong is deze muziek bij het grote publiek helaas niet heel bekend. Daar wil Eric & the Insects verandering in brengen!

De setlist bestaat hoofdzakelijk uit tracks van het album Layla, en songs die Derek & The Dominos tijdens hun enige tournee in de UK en US speelden. Tevens speelt de band een aantal klassiekers uit Clapton's periode bij Cream en zijn vroege solo werk.

Bandleden

Johannes Schuitemaker-Gitaar en zang
Rob van Mook-Bas
Dennis Belmer-Drums
Wouter Rijke-Toetsen en zang

Biografie

Johannes Schuitemaker (gitaar en zang), Rob van Mook (bas) en Dennis Belmer (drums) ontmoette elkaar in februari 2014 tijdens hun deelname aan het ‘Bandgebeuren’ in Noorden.

Het klikte direct en muzikaal gezien smaakte dat naar meer. Na heel veel enthousiaste jam avonden met elkaar, werd in september 2018 besloten om als Bluesrock band ‘Eric & the Insects’ definitief verder te gaan. De naam van de band is niet willekeurig gekozen. Eric & the Insects is een eerbetoon aan Eric Clapton’s legendarische band Derek & The Dominos. De band wil de muzikale vrijheid en speelsheid van Derek benaderen, en heeft niet als doel om een kopie van het origineel te zijn.

Op zaterdagavond 8 juni 2019 beleefde de band hun debuut optreden als support act in Bluescafé ‘Under the Bridge’ in Alphen a/d Rijn. In het najaar op zaterdagavond 19 oktober 2019 gaf de band hun eerste volledige optreden tijdens de ‘Bock & Blues route’ in biercafé ‘de Natte’ in Alphen aan den Rijn.

In januari 2020 werd de band versterkt door toetsenist Wouter Rijke en daarmee was de bezetting van de band compleet. De band is er klaar voor om het publiek kennis te laten maken met het fantastische werk van Derek & the Dominos!